Over 3D0D

Rob Smits van 3D0D buro voor architectuur

Rob Smits startte zijn bureau tijdens zijn studie. Sinds zijn afstuderen (1988) verschijnt er om de paar jaar een gebouw van zijn hand. Met het gebouw ‘Magazijn van de Ruimte’ sleepte hij in 2001 de eerste prijs voor de landelijke prijsvraag ‘Royaal Wonen’ in de wacht. Hij realiseerde in 2016 het nieuwe bedrijfsgebouw van Quooker, zijn grootse bouwopgave tot nu toe (5500 m2) en ontwikkelde in 2015 het concept ParttimeHuis in Zeeland voor het moderniseren van oude dorpskernen.

Rob Smits realiseert sobere gebouwen die gekenmerkt worden door een veelheid aan licht, ruimte en de vrijheid die er is bij de indeling. Hij werkt graag met basic bouw-materialen zoals glas, beton, staal en hout en heeft op basis van jarenlang onderzoek een eigen Ruwe Architectonische Waarde (RAW) concept ontwikkeld waarbij de overkoepelende structuur (het casco) bepalend is voor de kwaliteit van de architectuur. Ruwbouw details blijven zichtbaar en voelbaar in het gerealiseerde ontwerp. Energie neutraal wonen is een belangrijk uitgangspunt.
Het RAW concept werkt kostenbesparend (veel ruimte voor weinig geld) en past goed in het nieuwe denken over ecologisch en duurzaam bouwen. Smits streeft bij al zin ontwerpen naar een hoog RAW gehalte. De opdrachtgever krijgt hierdoor een link naar een hoger schaalniveau met meer overzicht aangereikt. De naam 3Dimensies 0Dimensies is hierop gebaseerd. De eerste schetsen ter kennismaking zin altijd kosteloos. Na opdracht neemt 3D0D vele zorgen over, begeleidt bij de aannemer keuze en controleert de bouwkosten en bouwpraktijk.

Email info@3d0d.nl 

Telefoon 0612124196

Adres Geersdijkseweg 15, 4494 NJ Geersdijk