MOBILITEITSCENTRUM REESHOF M 2011 

REESHOF M

Centrum ter bevordering van duurzame mobiliteit


Duurzaamheid heeft de toekomst; duurzame mobiliteit is een must voor het milieu.

Vanuit de bevlogenheid met duurzaamheid is het volgende concept en gebouw ontwikkeld: het Reeshof - M mobility center.

Reeshof - M mobility center wil een energieke bijdrage leveren aan faciliteiten en kennis op het gebied van toekomstgerichte

mobiliteit. Gemeente Tilburg hecht dus veel waarde aan duurzaamheid op alle terreinen.


De locatie bij het Reeshof-station is een uitgelezen plek voor een centrum met deze faciliteiten.

Bouwen met oog voor de toekomst en hart voor duurzaamheid en energie.




TOELICHTING PLATTEGRONDEN:


  1. -    Klimaat-circulatiezone zuidzijde voor het reguleren van temparatuurverschillen in zomer en winter,

  2. -    Centrale zone als kern van het gebouw

      grote balie voor receptie, info, kantoor, kassa, werkbladen, leslokalen en magazijn,

  1. -    BG en 1e verdieping: showroom voor de presentatie van energiebesparende producten en diensten,

  2. -    Heldere zichtbare staalconstructie

-     Nivoverschillen met hellingbanen en trappen om ruimtelijkheid en beweging in alle richtingen te benadrukken


DOORSNEDE & TECHNIEK:

warmtepomp, vloerverwarming, zonnecellen/boilers, klimaatzone aan zuidgevel, betonkernactivering,

noordzijde afgesloten met isolerende kastruimte,

een centrale binnen-binnen ruimte.